Передплата 2024 «Добра кухня»

Через кір у лікарні на вул. Раппопорта у Львові заборонили партнерські пологи

Не можна також і вільно відвідувати вагітних і породіль.

Адміністрація 3-ї міської клінічної лікарні Львова" (у народі відоме, як пологовий будинок на Раппопорта) повідомила, що через підвищений рівень захворюваності дитячого та дорослого населення міста на кір, аби запобігти поширення кору у дитячих та пологових стаціонарах, заборонено практику партнерських пологів, вільне відвідування вагітних, породіль на період епідемічного спалаху цієї хвороби.

Ця інформація викликала неоднозначну реакцію львів’янок. Одні кажуть, це порушення прав жінки і такого немає ніде в Україні. Інші заперечують, мовляв, навіщо ризикувати новонародженими? Думка третіх — десь посередині. Вони виступають за розумне обмеження: щоб до лікарні не ходили табунцями і по колу. А саму заборону вважають дикістю.

Досі у Львівській області таких обмежень не було. До прикладу, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що нещодавно відновив роботу після реконструкції і який підпорядкований департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, і далі продовжують практикувати партнерські пологи. Про це розповів в.о. головного лікаря цього медичного закладу Ігор Потапов. Останнім часом із загальної кількості родів 70 відсотків — партнерські.

Схожі новини