Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коболєв вирішив віддавати усю свою зарплату на благодійність

  • 31.01.2019, 10:31
  • 563

Голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв збирається спрямувати на благодійнйсть усі доходи, які він отримає на своій посаді в держкомпанії.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, — інформує 1NEWS.

«На жаль, тема моєї заробітної платні та премій стала політичною: дуже багато політиків-популістів стали її використовувати як інструмент дискредитації реформ та для підвищення власного рейтингу у рік подвійних виборів», — зазначив він.

За його словами, результатом надмірної політизації питання зарплат стала «нещодавня спроба уряду втрутитись в питання, які за Законом є виключною прерогативою наглядової ради компанії».

Коболєв наголосив, що такі дії Кабміну ставлять під сумнів реформу корпоративного управління державних компаній.

«Саме тому, з метою зняття цього питання порядку денного політичних дебатів, я прийняв рішення спрямовувати всі доходи, які отримуватиму в Нафтогазі (заробітну платню, премії та „бонуси“) в період з початку лютого і до кінця поточного року на благодійність», — заявив він.

Кошти будуть скеровуватись в рівних пропорціях трьом організаціям — «Народний тил» на підтримку родин загиблих воїнів, «Повернись живим» на підтримку армії та «Таблеточки» на допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

«Окремо хочу звернути увагу на один важливий аспект: моя ситуація є дійсно унікальною і вимагати від керівників інших державних компаній такого ж рішення було б несправедливо. Я дійсно отримав значну суму бонусу після стягнення з Газпрому 2,1 млрд дол на користь Нафтогазу. Тому вважаю, що можу собі це дозволити», — додав він.

Схожі новини