Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новітня українська зброя в дії: ЗСУ розрахунком «Стугни-П» знищили бронетранспортер бойовиків

  • 31.01.2019, 09:31
  • 1 290

Українські військові вчора, 30 січня, на Донбасі знищили МТЛБ (багатоцільовий транспортер легкий броньований) бойовиків.

Про це повідомляє Прямий з посиланням прес-служба операції об'єднаних сил (ООС).

«30 січня ворог вдався до чергової провокації на напрямку Сокільники — Кримське, що на Луганщині, та розпочав обстріл наших оборонців, застосовуючи мінометну батарею та зенітну установку ЗУ-23−2, яка була встановлена на МТЛБ-У», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що воїни, що обороняються на зазначеному напрямку, мають у частині два добре підготовлені підрозділи: маневрену вогневу групу, призначену для боротьби з артилерійськими та мінометними батареями ворога та підрозділ винищувачів танків, на озброєнні якого є сучасні ПТРК «Стугна-П» і «Корсар».

«Зазначені підрозділи добре підготовлені, особовий склад пройшов бойове злагодження ще до прибуття в район проведення операції Об'єднаних сил», — уточнили в штабі ООС.

Військові розповіли, що за лічені хвилини після початку ворожого обстрілу маневрена вогнева група нанесла удар у відповідь, а розрахунок української «Стугни-П» здійснив пуск по ворожому броньованому об'єкту, з якого вівся обстріл наших бійців.

«Результат наших дій у відповідь: мінометна батарея ворога подавлена; МТЛБ-У ворога разом з розрахунком зенітної установки ЗУ-23−2 знищено. Особовий склад розрахунку „Стугна-П“ поданий до нагородження», — підкреслили військові.

Схожі новини