Передплата 2024 ВЗ

«Північний потік-2″ призведе до втрати Україною захищеності від розширеної агресії РФ», — глава МЗС Польщі

Яцек Чапутович запевнив, що позиція Польщі щодо даного проекту незмінна — він не повинен бути реалізований.

Міністр закордонних справ Республіки Польща Яцек Чапутович переконаний, що спорудження газопроводу «Північний потік-2» у Балтійському морі призведе до втрати Україною певної захищеності від розширеної агресії з боку Російської Федерації.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України, про це Чапутович сказав під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш-Цинцадзе у Давосі.

Польський міністр підкреслив, що Польща вбачає у «Північному потоку-2» істотну загрозу для миру і безпеки європейського континенту не лише з точки зору поглиблення залежності країн Європи від російських енергоносіїв, а й перспектив ескалації агресії РФ стосовно України.

Чапутович зазначив, що коли транзит російського газу через територію України буде припинено, вона втратить і прибутки, і певну захищеність від розширеної агресії з боку РФ.

Він наголосив, що позиція Польщі щодо будівництва газогону «Північний потік-2» збігається із загальною позицією Європейської комісії і лишається незмінною. Вона полягає у тому, що «газова» директива стосовно розширення застосування її вимог до підводних газогонів повинна розповсюджуватися на всі газопроводи.

Чапутович заявив, що проект «Північний потік-2» не повинен бути реалізований.

Своєю чергою, Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання на подальшу координацію дій щодо протидії будівництву «Північного потоку-2».

Вона наголосила, що серед країн ЄС, які відстоюють позицію щодо необхідності швидкого затвердження державами-членами ЄС поправок до «газової» директиви, Польща відіграє активну роль.

Схожі новини