Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Мрієте про віллу на Сицилії? Готуйте… один євро

Щоправда, треба буде зробити ремонт

Італійське містечко Самбука ді Сицилія потерпає через «втечу» населення, що перебирається до великих міст. Аби залучити нових жителів, чиновники комуни Самбука (острів Сицилія) виставили на продаж десятки будинків. Купити віллу можна лише за один євро!

Двоповерхові «палац­цо» у містечку Самбука ді Сицилія мають внутріш­ні дворики, садочки й тераси, звідки можна насолоджуватися чудовими краєвидами. «Наше місто оточують прекрасні пля­жі, ліси та гори, — хвалиться за­ступник бургомістра Джузеппе Качіоппо. — Тут тихо й спокій­но, це ідеальне місце для від­починку».

Самбука ді Сицилія є не пер­шим містом в Італії, де можна купити будинок за таку мізер­ну ціну. Але, на відміну від інших регіонів, де влада виступає у ролі посередника між колишні­ми й новими власниками, мерія Самбука ді Сицилія сама воло­діє усіма будинками, які про­дає. Завдяки цьому, обіцяють чиновники, купити нерухомість можна без зволікань.

Утім, є одне «але». Крім символічної плати розміром один євро, покупці мусять ви­тратити на ремонт історич­ної вілли не менш як 15 тисяч євро, причому завершити ре­конструкцію треба протягом трьох років. Нові власники та­кож повинні внести заставу в розмірі 5 тисяч євро (після за­вершення ремонту її повер­нуть).

На пропозицію мерії Самбу­ка ді Сицилія швидко відгукну­лися охочі зі Швейцарії, Фран­ції та Іспанії, мерія вже продала з десяток вілл. Зрештою, на­віть якщо зробити якісний ре­монт, гроші як для європейців невеликі. То чому б не пожити на пенсії на сонячному острові посеред теплого Середземно­го моря?

Схожі новини