Передплата 2024 ВЗ

Екс-генсек НАТО спростував інформацію щодо підтримки Тимошенко

  • 24.01.2019, 13:09
  • 542

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен спростував інформацію, поширену у ЗМІ щодо того, що він звернувся до українців буцімто з нагоди висунення лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко на пост президента України.

Про це він сказав у ексклюзивному коментарі «Прямому».

«Ні. Не правда, я не підтримував жодного кандидата. Я лише звернувся до українців у відео з тим, що, якщо країна обрала шлях у напрямку до ЄС, то мусить проводити реформи. Це моє послання всім кандидатам. І відео доступне для всіх кандидатів», — наголосив він.

Днями у ЗМІ поширилася інформація щодо того, що колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен та президент Європейської народної партії Жозеф Доль звернулися до українців з нагоди висунення лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко на пост президента України.

Напередодні бразильський письменник Пауло Коельо заявив, що не записував відео зі словами підтримки кандидата в президента України Юлії Тимошенко.

22 січня, на форумі партії «Батьківщина» було продемонстроване відео з нібито підтримкою Тимошенко з боку всесвітньо відомого письменника.

«Я ніколи не записував жодного повідомлення про те, що підтримую її кандидатуру. Навіть якщо вона мені подобається як людина, українська політика — не моя справа», — написав Коельо.

У фільмі, згідно перекладу з іспанського, Коельо сказав: «У неї є харизма, ще й яка. Це дуже сильна особистість. Вона пройшла через безліч випробувань. Юля — унікальна особистість. Вона здатна долати будь-які труднощі. Саме така людина може керувати країною».

Схожі новини