Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Глава «Нафтогазу» запевнив, що скорочення запасів газу не завадить спокійно пройти зиму

  • 24.01.2019, 12:51
  • 444

Україні, яка від початку нинішнього опалювального сезону скоротила запаси природного газу на 5 млрд куб. м — до 12,2 млрд куб. м, вистачить запасів, що залишилися, для спокійного проходження зими.

Про це повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв у кулуарах «Українського сніданку» в Давосі, передає «Інтерфакс-Україна».

Коментуючи той факт, що запаси нині на 1,2 млрд куб. м нижчі, ніж рік тому, і витрачаються швидше, Коболєв сказав: «Це наш план управління запасами й оборотним капіталом. Це все йде за планом».

Відповідаючи на запитання про значно менший імпорт цього року порівняно з аналогічним періодом минулого, глава «Нафтогазу» додав: «Ми заходили з рекордно високими запасами, тому в нас така тактика роботи з ринками сьогодні: ми намагаємося купувати за меншою ціною і не купувати, коли ціна висока».

За оперативними даними АТ «Укртрансгаз», на 22 січня запаси у сховищах становили 11,921 млрд куб. м. Морозна погода й помірний імпорт зумовили середньодобове підняття 1−22 січня зі сховищ 88,8 млн куб. м газу, тоді як минулого січня середньодобовий відбір становив 70,2 млн куб. м. Середньодобовий імпорт Україною в січні-2019 становить близько 7,5 млн куб. м, тоді як у січні-2018 країна імпортувала 25,9 млн куб. м/добу.

Схожі новини