Передплата 2024 «Добра кухня»

Через ускладнення погодних умов Зубко роздав доручення

  • 23.01.2019, 11:32
  • 455

Геннадій Зубко доручив на період ускладнення погодних умов слід залучити резервну снігоочисну техніку, спрямовувати транспорт об’їзними шляхами й організувати пункти обігріву.

Про це повідомляється у Twitter віце-прем'єр-міністра — міністрі регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

«Терміново! Через ускладнення погодних умов та штормове попередження рішенням Комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручив: головам ОДА та КМДА, Укравтодору, Укртрансбезпеці, Нацполіції, ДСНС перевести на цілодобовий режим функціонування Штабів всіх рівнів на період ускладнення погодних умов», — написав міністр.

Він також доручив забезпечити моніторинг ситуації, своєчасне залучення необхідних сил та засобів, організацію взаємодії щодо протидії загрозам; координацію дій органів влади; залучення у необхідній кількості снігоочисної і посипної техніки.

«Передбачити залучення резервної снігоочисної техніки від підрядних організацій; інформування через ЗМІ населення, водіїв та перевізників про очікуване ускладнення погоди та дотримання заходів безпеки; завчасне обмеження руху, в тому числі пасажирських перевезень», — повідомляється у дорученнях.

«Спрямовувати транспорт об’їзними шляхами або до місць відстою; організацію роботи стаціонарних та мобільних пунктів обігріву для надання допомоги населенню та учасникам дорожнього руху; стале функціонування систем життєзабезпечення», — додає Зубко.

Нацполіції він доручив залучити необхідну кількість патрулів для регулювання дорожнього руху з метою недопущення скупчення транспорту та забезпечити роботу дорожніх підприємств щодо розчищення автошляхів; контролювати дотримання водіями режимів обмеження або припинення руху та дотримання ПДР.

ДСНС і Нацгвардії — «забезпечити готовність важкої інженерної та снігоочищувальної техніки, техніки підвищення прохідності, мобільних пунктів обігріву та своєчасне їх залучення для надання допомоги учасникам дорожнього руху у разі утворення транспортних заторів».