Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юрій Луценко виступає за легалізацію зброї та проституції в Україні

  • 22.01.2019, 16:48
  • 977

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтримує легалізацію зброї, а також проституції в Україні, однак категорично проти легалізації наркотиків.

Про це в інтерв'ю «В гостях у Дмитра Гордона» заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Новое время

За його словами, нині в Україні налічується від трьох до п'яти мільйонів одиниць нелегальної зброї — такі оцінки наводить Міністерство внутрішніх справ.

«Я не жартую, в країні від 3 до 5 мільйонів нелегальних стволів», — запевнив Луценко.

Генпрокурор також поскаржився, що таку кількість зброї вилучити неможливо. На думку глави Генпрокуратури, її слід легалізувати, вилучаючи зі списку легальних озброєнь гранатомети, міни та вибухівку.

«На мою думку, необхідно провести легалізацію зброї… з обов'язковою гільзотекою, з психіатричною нарко- та алкоекспертизою, далі, це можливо», — сказав Луценко.

Водночас він висловився проти введення смертної кари в Україні.

«Якщо держава публічно оголошує про право забрати життя, значить, цей приклад наслідуватиме свій Раскольников», — зазначив Луценко.

Також глава ГПУ заявив, що він виступає проти легалізації наркотиків, але підтримує думку про легалізацію проституції.

На питання, чи потрібно легалізувати в Україні проституцію, він відповів наступне: «Думаю, що так. Пам'ятаю, що в тому парламенті не знайшлося людини, яка захотіла б бути автором такого закону. Але те, що сьогоднішня проституція є джерелом величезної корупції, в першу чергу, у силовиків і вона дійсно є, треба негайно приймати рішення. Так, це непросто, але тим не менш, треба визнавати реалії і робити їх менш небезпечними для суспільства».

Генпрокурор додав, що проституція під контролем — є більш вигідною для суспільства.

«Проституція під контролем є набагато вигіднішою суспільству ніж її нібито нелегальне процвітання. До речі тут є маленьке питання. Дуже багато вбивств серійних маніяків пов'язані з сексуальним незадоволенням, дуже багато. Я вважаю, що такий закон повинен бути прийнятий. Інше питання — хто і коли посміє це внести в парламент», — заявив Генпрокурор.

На питання, чи потрібно легалізувати наркотики, він відповів: «Тут я категоричний противник».

СБУ за рік вилучила у населення понад тисячу одиниць зброї.

До речі, Україна — єдина країна в Європі, яка за всі роки своєї незалежності не змогла ввести в дію закон про зброю. Єдине, що є, — це не заснована на законі інструкція Міністерства внутрішніх справ, затверджена його ж наказом № 662 від 21 серпня 1998 року.

При цьому у Верховній Раді з 2014 року лежать кілька законопроектів на цю тему, а петиція з приводу закону про зброю і самооборону на сайті президента в тому ж році була першою, яка набрала необхідні 25 тисяч голосів до розгляду. Однак за всі ці роки далі дебатів та міркувань процес затвердження закону про зброю і самооборону поки що так і не зайшов.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень