Передплата 2024 «Добра кухня»

Вашу витяжку перевіряли «сто років» тому? Тоді до вас прийдуть!

  • 22.01.2019, 15:40
  • 713

Через збільшення випадків отруєння чадним газом, у Львові стартують позапланові перевірки димовентиляційних каналів та наявність витяжок у будинках з пічним та газовим опаленням.

До цього залучать комунальні служби, зокрема спеціалістів ПАТ «Львівгаз». Перевірка триватиме місяць-півтора. За цей час оглянуть усі будинки комунальної власності міста. Також провести такі перевірки зобов’яжуть керівників ОСББ та ЖБК. Про це повідомив на прес-конференції заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради, у житлових будинках Львова — 133 тисячі 499 димових та 301 тисяча 666 вентиляційних каналів. З початку 2019 року у Львові трапилося сім випадків отруєння чадним газом, 19 осіб постраждали, з них шість— діти. На жаль. є два смертельні випадки. Зазвичай, серед причин нещасних випадків — відсутність тяги у димоходах, несправність чи неправильна експлуатація газових приладів. Також до біди призводить банальна легковажність мешканців до важливості перевірок.

Чиновник закликав мешканців відкривати комунальникам двері, аби ті ретельно подивилися, чи бува немає витоку чадного газу. «На дверях будинків розвісимо довідки — елементарні правила поводження з газовими приладами, і проведемо перевірку, — каже Сергій Бабак. — Якщо люди не зрозуміють, що їхня безпека у їхніх руках, то такі випадки будуть тривати. Закликаю кожного львів’янина перевірити газові прилади. Якщо є хоча якась підозра — викликати фахівця і перевірити це обладнання, щоб бути спокійним. І як мінімум — поставити газовий сигналізатор, щоб він сигналізував, якщо щось не так».

Технічний директор ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан додав: «Львів — туристичне місто. Я б хотів, щоб ті люди, які здають квартири в
оренду, розуміли, що уся відповідальність — на власнику квартири. Саме він має викликати сажотруса, працівника газової служби. Складається враження, що власники квартир на цьому заробляють, а в кінцевому результаті страждає влада. І ситуація в місті нагнітається через те, що хтось не вміє правильно поводитися з газовими приладами».

Схожі новини