Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні половина підприємств платить зарплату «в конвертах»

  • 21.01.2019, 17:55
  • 761

В Україні майже половина підприємств офіційно не працевлаштовує працівників і виплачує зарплату «в конвертах».

Про це заявив в. о. заступника голови Державної фіскальної служби Євген Бамбізов, передає «Обозреватель».

«Є яскрава статистика з нашого боку. Кожна друга перевірка з питань офіційного працевлаштування закінчується з результатом. На кожному другому підприємстві — це 50% або більше — ми виявляємо неофіційних працівників», — заявив Бамбізов.

Представник ДФС розповів, як в Україні борються із зарплатами «в конвертах».

«Восени 2018 року видане розпорядження Кабміну України щодо заходів на ринку праці. За три осінні місяці і за грудень ми маємо 500 тис. працевлаштованих осіб. А всього в 2018 році були працевлаштовані приблизно 600 тис. людей. За останні три місяці працевлаштовані 82% від кількості працевлаштованих протягом року», — повідомив він.

Як зазначив чиновник, коли Кабмін почав вживати заходів, бізнесмени активно почали детінізувати ринок праці й офіційно працевлаштовувати своїх працівників. У 2019 цю роботу планують продовжити.

За словами представника ДФС, «офіційно працевлаштований працівник навіть на мінімальну зарплату — вже хоч якась соціальна гарантія для нього і податки для державного та місцевого бюджетів».

«Надалі повинна бути інформаційна робота з нашого боку і з боку інших державних органів для того, щоб донести до розуміння наших роботодавців і працівників необхідність офіційного працевлаштування і соціальної відповідальності», — заявив Бамбізов.

Схожі новини