Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Міжнародному аеропорту «Львів» відбувся концерт пам’яті «кіборгів»

  • 21.01.2019, 14:17
  • 1 069

Сьогодні, 21 січня, у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького відбувся концерт-реквієм, присвячений оборонцям Донецького аеропорту, які впродовж 242 днів героїчно обороняли його чотири роки тому.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Концерт відбувся в межах всеукраїнської акції, мета якої на загальнонаціональному рівні вшанувати подвиг українських воїнів, які чотири роки тому впродовж 242 днів самовіддано та мужньо боронили від російських загарбників Міжнародний аеропорт «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва.

«Ми намагались донести до якнайбільшої кількості людей почуття нашої шани і поваги, вічної вдячності героям-кіборгам, патріотам України, за їх величний подвиг», — зазначив Павло Ткачук.

Перед львів’янами та гостями міста виступив зведений військовий оркестр, який складався із оркестрів Національної академії сухопутних військ, Національної гвардії України, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, а також курсантів Інституту морально-психологічного забезпечення та Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ.
У концерті-реквіємі виконано композиція «Шана» Михайла Рябоконя, «Сіленсіо» Бориса Школового, Симфонія № 7 Людвіга ван Бетховена та композиція з кінофільму «Місія» композитора Еніо Моріконе.
Глядачами концерту стали пасажири авіарейсів, а також усі, хто у цей час зустрічав та проводжав мешканців та гостей Львова.

Цього дня виступи зведених військових оркестрів заплановані також у Міжнародних аеропортах «Бориспіль», «Дніпропетровськ», «Запоріжжя», «Івано-Франківськ», «Одеса» та «Харків», а також у популярних торгівельно-розважальних центрах Чернігова та Вінниці.

Більше фото дивіться тут