Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Її тіло звисало з ванни, руками схопилася за край — мабуть, намагалася вибратися…»

За фактом загибелі киян в орендованій квартирі у Львові поліція порушила кримінальне провадження

За фактом загибелі двох молодих киян в орендованій квартирі, що на вул. Дорошенка, 65, у Львові, поліція порушила кримінальне провадження за ст. 115 ч.2 К К України (умисне вбивство). Про це журналісту «ВЗ» повідомила речниця Г У Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська.

ЗА попередньою інформацією слід­ства, туристи з Києва отруїлися чадним газом. Призначено низку судово-медичних експертиз. «Слідство має встановити, звідки стався витік газу. І тільки після цього зможемо назвати точ­ну причину смерті», — додали у поліції.

Власника злощасної квартири право­охоронці встановили, але називати його ім’я відмовились.

Нагадаємо, 11 січня, близько 11.30, до поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що, прибувши на виклик, вони ви­явили у квартирі на вулиці Дорошенка тіла дівчини та хлопця без ознак життя.

Поліцейські встановили, що 10 січ­ня близько 21.00 у квартиру заселили­ся четверо молодих людей — дві дівчини та двоє хлопців, які приїхали до Львова з Києва. Вранці одній з пар стало погано, і вони викликали «швидку». Медики госпі­талізували їх з діагнозом: «отруєння чад­ним газом середньої важкості». Тіла двох інших хлопця та дівчини віком 21 рік без ознак життя були виявлені у сусідній кім­наті.

Батько загиблої 21-річної Насті Ко­вальчук, пан Олександр, розповів жур­налістам: «Боляче було слухати, як на одному каналі розповідали, що вони розпивали алкоголь. Це неправда! Настя терпіти цього не могла, навіть мене вмо­вила кинути курити. А напередодні смер­ті телефонувала мамі, розповідала, що вони були у кафе. Надіслала фото вели­кої страви. Коли ми прийшли у ту кварти­ру, там все було акуратно, чисто, ніяких пляшок або недопалків. Її речі акуратно складені, у ванній стояв крем. Хіба п’яна людина буде так робити?» — запитував батько дівчини.

«У квартирі я побачив старий камін, — розповів пан Олександр (Батьки втра­тили єдину доньку, вони важко перено­сять смерть Насті, обоє потрапили до лі­карні. Авт.). — Я його помацав, він був холодний. Якби його топили, був би те­плим, я будівельник і знаю це. У кожній кімнаті і навіть у ванній стояли електричні обігрівачі, причому у ванній обігрівач був включений навіть 12 січня. У стіну кімна­ти, у якій оселилися Настя і Андрій, про­ведена газова труба, вона підключена до газового пальника. Це все самороб­не, пальник стояв на цеглі у каміні. Якщо щось і вмикали, то колонку для нагріву води. Але біля каміна не було дверцят, не було навіть засувки, яка перекриває потік чадного газу. Вентилятор у ванній кімнаті вставлений прямісінько у димар. Ймовірно, погода була така, що весь цей чад почав іти в іншу сторону».

Батько загиблої дівчини розповів, ввечері першим у ванну пішов митися Єгор, якому вдалося вижити. Щоправ­да, йому теж стало погано, його поміс­тили у барокамеру, але його життю ніщо не загрожує. Марія не встигла сходити у ванну, тому постраждала найменше і вже вдома. Слідом за Єгором мився Андрій. Вийшовши з ванної, він одразу ліг на ліж­ко, там його тіло вранці і знайшли. А по­тім у ванну кімнату, вже наповнену чад­ним газом, пішла Настя. Її тіло звисало з ванни, руками схопилася за край — ма­буть, намагалася вибратися. Вранці її по­бачив Єгор. Витягнув з ванни і намагався допомогти, але було пізно…

А тим часом…

В.о. міського голови Львова Ген­надій Васьків доручив провести по­запланову перевірку справності димовентиляційних каналів та наяв­ності витяжки у будинках, які облад­нані пічним та газовим опаленням.

Схожі новини