Передплата 2024 «Добра кухня»

На львівській Ратуші — фото загиблого Павла Адамовича

14 січня, у день, коли у польській клініці від отриманих поранень під час замаху помер міський голова Гданська Павел Адамович, на фасаді львівської ратуші з’явився відеомапінг із його портретом (на фото).

Фото Bartosz Staniszewski

Цей прояв жалю і пошани до загиблого ініціював польський музикант Бартош Станішевський, який саме тоді перебував у Львові.

«Досі не можу прийти до тями. Я зараз у Львові, маю помешкання із видом на Львівську ратушу, не міг сидіти зі складеними руками, — написав того дня у своєму Ф Б Бартош Станішевський. — Дякуючи Львівському Туристичному офісу висвітлив на будинку Ратуші, і не тільки там, фото Павла Адамовича. Бачив, як люди зупинялися перед цим портретом у роздумах і переосмисленні. Це все, що я міг зробити. STOP THE VIOLENCE».

Нагадаємо, 14 січня мер польського Гданська, 53-річний Павел Адамович, на якого напередодні напали з ножем, помер у лікарні, не прийшовши до свідомості. Вбивцею виявився 27-річний житель Гданська, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Він кинувся на Адамовича на сцені, під час благодійного концерту, і наніс декілька ударів ножем. Адамович був мером Гданська протягом 21 року. У нього залишилась дружина та двоє дітей.

Схожі новини