Передплата 2024 ВЗ

Порошенко зустрівся з главами МЗС Естонії, Литви та Польщі

  • 16.01.2019, 08:38
  • 350

Президент Петро Порошенко зустрівся міністром закордонних справ Естонії Свеном Міксером, міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом та міністром закордонних справ Польщі Яцеком Чапутовичем.

Про це повідомляє прес-служба президента України вранці 16 січня.

Порошенко подякував за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку Естонії, Литви та Польщі, а також за рішуче засудження агресивних дій Росії.

Президент і міністри обговорили ситуацію в Азовському та Чорному морях, наявні загрози з боку Росії з урахуванням вчиненого у листопаді 2018 року акту агресії російських військових проти українських кораблів та захоплення в полон українських моряків.

Вони згодні, що необхідно посилювати консолідований міжнародний тиск на РФ «з вимогою негайного звільнення українських полонених моряків, повернення захоплених кораблів та забезпечення свободи мореплавства в Азовському і Чорному морі».

Порошенко також поінформував гостей про ситуацію на Донбасі, порушення Росією Мінських домовленостей і режиму припинення вогню.

Він подякував керівникам зовнішньополітичних відомств країн-союзників за активне просування питання про запровадження нового «Азовського пакету» санкцій ЄС проти Росії.

Порошенко також висловив сподівання на збільшення допомоги з боку Європейської комісії та держав-членів ЄС для підтримки Донбасу та українського Приазов'я.

Він «високо оцінив рішення сторони ЄС направити наприкінці січня оціночну місію для вивчення додаткових соціально-економічних потреб регіону».

Схожі новини