Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Які жінки найбільше подобаються чоловікам? Учені визначилися

  • 13.01.2019, 14:16
  • 2 596

Науковці визначили, що білявки подобаються чоловікам більше, ніж брюнетки і руденькі. Причина вас здивує.

Про це повідомляє Радіо Максимум.

З'ясувати вподобання чоловіків вдалося завдяки експерименту психологів Аугсбурзького університету в американському штаті Міннесота.

Учені показували чоловікам фотографії жінок з різним кольором і довжиною волосся. Після цього вони попросили кожну світлину оцінити по десятибальній шкалі. Чоловікам також потрібно було вказати передбачуваний вік жінок, оцінити їхню привабливість, можливість побудови стосунки з ними та виховання спільних дітей.

З'ясувалося, що чоловіки сприймають білявок привабливішими, молодшими та здоровішими. При цьому, чоловіки вважають білявок менш серйозними, ніж брюнеток і шатенок. Панянок зі світлим кольором волосся вони віднесли до категорії тих, з ким вони хотіли б зустрічатися, а брюнеток — до тих, з ким вони хотіли б одружитися.

«Усе це закладено в нас природою. Волосся завжди було і досі є маркером фізичного здоров'я. Оскільки волосся з роками темніє, жінки зі світлим волоссям, як правило, сприймаються чоловіками, як молодші, а отже — більш здорові, і у них є більше шансів народити здорове потомство, — підкреслили автори дослідження.

Схожі новини