Передплата 2024 «Добрий господар»

Український консул відвідав поранених українських моряків у московському СІЗО

  • 11.01.2019, 13:32
  • 584

Батько пораненого українського військового Василя Сороки, який в числі 24 моряків був захоплений в полон російськими силовиками в Чорному морі, розповів, що у сина погано працює травмована рука.

Про це в ефірі однієї з програм повідомив батько одного з членів екіпажу, Василя Сороки, Віктор, пише «Гордон».

10 січня український консул відвідав в московському СІЗО поранених українських моряків, які були захоплені в полон російськими силовиками в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

«Хвилин 20 тому я розмовляв з Альбертом Володимировичем — це консул, який сьогодні відвідав наших військовополонених в» Матроської тиші «. Остання інформація, яку ми від нього отримали: хлопці тримаються … але мають пошкодження, безпосередньо у Василя рука, вона погано функціонує «, — зазначив отець моряка.

За його словами, всі моряки одягнені і забезпечені продуктами.

«Хлопці одягнені все. У Василя є спортивний костюм, футболки, продукти є завдяки волонтерам. Очікують звільнення, чекають допомоги від України», — підкреслив Віктор Сорока.

Він розповів, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова запропонувала батькам Сороки відвідати його в СІЗО, однак син заборонив батькам виїжджати на російську територію.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катера українських Військово-морських сил «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море.

Російські силовики затримали 24 українських моряка, пізніше їх заарештували в кримських «судах» і перевезли в Москву. Трьох поранених українців помістили в лікарню слідчого ізолятора «Матроська тиша», інших доставили в СІЗО «Лефортово».

Всім морякам пред'явили звинувачення в незаконному перетині кордону РФ. Україна вважає моряків військовополоненими.

4 грудня ЄСПЛ зобов'язав Росію забезпечити лікування захоплених українських моряків і повідомити про умови їх утримання.

11 грудня Мін'юст РФ повідомив ЄСПЛ, що у моряків немає скарг, підкресливши, що ситуація знаходиться під постійним контролем російських уповноважених з прав людини.

Схожі новини