Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рідкісне явище: Столицю Греції засипало снігом (фото)

  • 09.01.2019, 09:57
  • 1 025

У столиці Греції Афінах випав снігопад, що є рідкісним явищем для регіону.

Погода в Греції погіршилася в кінці грудня. Сніг випав на півночі і в центральній частині країни, в деяких районах пройшли зливи. Жертвами негоди стали вже три людини. Холодна погода збережеться до 9−10 січня, вважають метеорологи, пише hyser.com.ua.

За останню добу циклон «Телемах» приніс холод і снігопади в Афіни. Вночі випало кілька сантиметрів снігу.

У столиці Греції сніг буває раз в декілька років, зазвичай він тане через кілька годин. Афінський акрополь, національні пам'ятки та місця археологічних розкопок в Афінах у вівторок вкрилися снігом. Школи в регіоні Аттики закрили.

Уряд Греції заборонив автомобільний рух по більшості регіональних доріг через ожеледицю — жертвами негоди в країні вже стали три людини, оскільки через теплий клімат зимових шин у місцевого населення немає. Снігопад також порушив деякі залізничні та автобусні перевезення.

Грецькі метеорологи кажуть про різке похолодання, особливо на півночі країни. В регіоні Драми стовпчики термометра опустилися до -20,9 градусів за Цельсієм.

У зв'язку з атакою стихії в Афінах відкрили кілька опалювальних центрів для бездомних і людей, яким можливості не дозволяють опалювати своє житло.

Схожі новини