Передплата 2024 «Добра кухня»

НАЗК винесло приписи трьом міністрам

  • 08.01.2019, 15:35
  • 493

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи першому віце-прем'єру Степану Кубіву, міністру інфраструктури Володимиру Омеляну та в.о. міністра аграрної політики Максиму Мартинюку.

Підставою для цього стало невиконання їхніми підлеглими вимог антикорупційного законодавства, повідомляє прес-служба НАЗК.

«Національне агентство внесло 4 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону… Приписи внесено першому віце-прем'єр-міністру України — міністру економічного розвитку і торгівлі Степану Кубіву стосовно директора ДП „ДНІПРО-ВДМ“ Ігоря Ковтуненка та міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну стосовно директора казенного підприємства „Морська пошуково-рятувальна служба“ Віктора Сударева у зв’язку із встановленням фактів непередачі в управління іншій особі належних їм корпоративних прав у товариствах з обмеженою відповідальністю протягом 30 днів з моменту призначення Ковтуненка та Сударева на вказані посади у порядку, передбаченому законом», — йдеться у повідомленні.

Крім того, припис від НАЗК отримав в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк стосовно голови Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимира Лапи, який не вжив заходів для врегулювання конфлікту інтересів. Той виник через потенційний конфлікт з боку начальника Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві Олега Рубана.

Також припис було внесено начальнику ГУ ДСНС у Луганській області Михайлу Пшику стосовно порушення його підлеглим Андрієм Велігошею вимог закону про запобігання корупції під час роботи у складі комісії з питань медико-психологічної реабілітації особового складу.

Як відомо, приписи Національного агентства з питань запобігання корупції є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188−46 КУпАП.

Схожі новини