Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Отруєння Скрипалів: будинок екс-шпигуна у Солсбері знесуть

  • 08.01.2019, 13:56
  • 779

Будинок екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля у британському місті Солсбері буде розібрано.

Про це 8 січня повідомляє Главком з посиланням на The Guardian.

Відповідні листи місцева влада вже надіслала сусідам Скрипаля. Очікується, що роботи зі знесення триватимуть близько чотирьох місяців.

Зазначається, що перший місяць робіт буде витрачено на будівництво риштування і покриття будинку «герметичною рамою». Після цього планується зняти дах із будівлі та гаражу.

Правоохоронці запевняють, що всі роботи будуть виконані із високим рівнем безпеки, а ризик для оточення буде низьким.

Раніше The Telegraph з посиланням на джерела повідомила, що британська влада впевнена, що дізналася все, що варто знати, про спробу отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля, в тому числі про «слід, що веде безпосередньо до Володимира Путіна».

Нагадаємо, поліція повідомила, що залишками нервово-паралітичної речовини «Новачок», що була у флаконі з-під парфумів після отруєння Юлії та Сергія Скрипалів у Солсбері, вистачило б для того, щоб отруїти ще тисячі людей.

Як відомо, у вересні прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки — Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Міністр внутрішніх справ Великобританії заявив, що агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Скрипалів, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо виїдуть за межі Росії.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, де заявили, що їздили в Солсбері як туристи.

Пізніше з розслідування видання The Insider і дослідницької групи Bellingcat стало відомо, що Руслана Боширова насправді звуть Анатолій Чепіга, він є полковником ГРУ і має звання «Героя Росії».

Також журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям Олександр Петров.

Як відомо, отруєння Скрипаля та його дочки сталося у березні 2018 року.

Схожі новини