Передплата 2024 ВЗ

Від пропозиції Трампа очолити Пентагон вже відмовилися кілька осіб

  • 08.01.2019, 08:58
  • 424

Двоє людей відмовилися від пропозиції президента США Дональда Трампа очолити Пентагон після заяви Джеймса Меттіса про відставку.

Про це повідомляє УНН.

Йдеться про сенатора-республіканця Джона Кілі і генерала Джека Кіна.

Президенту Дональду Трампу важко найняти главу Пентагону після раптової відставки міністра оборони Джима Меттіса в кінці минулого місяця.

Джон Кіл, відставний сенатор-республіканець від Арізони, став другою людиною, який відмахнувся від увертюри Трампа минулого тижня, заявивши Білому дому, що він не зацікавлений в цій роботі.

Генерал Джек Кін також відмовився від роботи незабаром після відставки Меттіса (Кін, який часто консультує Трампа, одного разу відмовився від цієї посади під час президентського переходу 2016 року).

Відмови особливо вражають, враховуючи, що вища посада в Пентагоні історично є однією з найпрестижніших і впливових в Кабінеті міністрів і затребувана ветеранами національної безпеки.

Нагадаємо, глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що йде у відставку. Після цього, президент США Дональд Трамп заявив, що перший заступник міністра оборони США Патрік Шанахан виконуватиме обов’язки міністра оборони після відходу з цієї посади Джеймса Меттіса. Президент США Дональд Трамп зазначив, що майбутній в.о. глави Пентагону має великий послужний список і багато чого домігся за час роботи заступником міністра, а до цього — в компанії Boeing.

Схожі новини