Передплата 2024 «Добрий господар»

Судно, що затонуло біля берегів Туреччини, могло перевозити крадене вугілля з окупованого Донбасу

  • 08.01.2019, 08:13
  • 909

Вантажне судно з українцями на борту, яке затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (РФ) до порту Самсун (Туреччина) і могло везти вугілля з ОРДЛО.

Про це повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб на своїй сторінці у Facebook.

«Вантажне судно Volgo-Balt 214 під прапором Панами, що сьогодні зазнало аварії та затонуло біля берегів Туреччини, перевозило вугілля з порту Азов (Російська Федерація) до порту Самсун (Туреччина). Цей російський порт у Ростовській області часто використовується для незаконного вивезення вугілля з частини окупованого Донбасу до портів Туреччини та інших країн», — йдеться у повідомленні.

У міністерстві також звернули увагу на зміни в реєстрації судна: «До літа 2017 року судно ходило під російським прапором, змінивши його на 2 місяці на прапор держави Сент-Кіттс і Невіс, а в подальшому з серпня 2017 року — на прапор Панами».

Також у відомстві зауважили, що за даними моніторингових систем, для суден VOLGO-BALT типу «ріка-море» аварії за таких погодних умов є передбачуваними.

Схожі новини