Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Король Малайзії зрікся престолу через одруження на «Міс Москва», — ЗМІ

  • 06.01.2019, 20:12
  • 1 464

Король Малайзії Мухаммад V зрікся престолу на тлі чуток про його весілля з російською моделлю. Як повідомив сьогодні королівський палац, король завжди прагнув виконувати покладені на нього обов’язки і висловлює подяку прем’єр-міністру і уряду країни.

Причини зречення в заяві не називаються, повідомляє Deutsche Welle.

У Малайзії верховний глава або король обирається голосуванням Ради правителів 9 штатів строком на п'ять років. 15-й за рахунком король Мухаммад V був обраний у жовтні 2016 року і став першим на цій посаді, хто покинув свій пост до закінчення терміну правління. На початку листопада 2018 року Мухаммад V тимчасово відійшов від виконання обов'язків, пояснивши це необхідністю пройти лікування.

Раніше численні ЗМІ повідомляли, що 22 листопада 49-річний Мухаммад V одружився на 25-річній російській моделі Оксані Воєводіній, яка перемогла в 2015 році на конкурсі краси «Міс Москва». Весілля відбулося в підмосковній Барвисі. Воєводіна заздалегідь прийняла іслам і взяла мусульманське ім'я Ріхана, але титул королеви Малайзії може отримати лише корінна малазійка, писав «Коммерсант».

Схожі новини