Передплата 2024 «Добрий господар»

Укус комара виявився смертельним: у Львові від тропічної малярії помер місцевий бізнесмен

  • 03.01.2019, 12:44
  • 1 297

У четвер, 3 січня, у Львівській обласній інфекційній лікарні помер 43-річний львівський бізнесмен, у якого перед новим роком діагностували тропічну малярію.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Чоловік був у комі на штучній вентиляції легень. Лікарі тиждень боролися за його життя, але його стан був дуже важкий, повідомила лікар-паразитолог львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш.

Чоловік 23 грудня повернувся до Львова з Конго, а 27 грудня звернувся до лікарів інфекційної лікарні по допомогу. У нього підвищилася температура, виникли лихоманка, озноб, головний біль, біль в м’язах, слабкість. Лікарі діагностували у нього найважчий вид малярії — тропічну малярію. Невдовзі пацієнт впав у кому, перебував на штучній вентиляції легень. У нього різко погіршилися всі показники і у четвер, 3 січня, о 8:40 він помер, повідомила Елла Матіяш.

Малярія — це гостре інфекційне захворювання, яке характеризується гострим, а інколи затяжним перебігом, періодичними підйомами температури тіла, збільшенням печінки, селезінки.

Є чотири види малярії, найбільш важкою є тропічна малярія, що у 40% закінчується смертю. Захворювання передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.

За рекомендаціями ВООЗ, перед поїздками в ендемічні з малярії країни, обов’язково слід пройти відповідне профілактичне лікування, яке дозволить значно знизити ризик захворювання тяжкими формами малярії, попередити ускладнення хвороби.

Схожі новини