Передплата 2024 «Добра кухня»

Зареєстровано першого кандидата у Президенти України

  • 31.12.2018, 16:47
  • 884

Центральна виборча комісія зареєструвала першого кандидата у президенти України, яким став колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

Про це сам Шевченко повідомив в ефірі одного із телеканалів одразу після процедури реєстрації, інформує УНІАН.

Він зазначив, що йде на вибори як самовисуванець, а кошти на виборчу компанію власні.

На запитання журналіста стосовно підозр у лобіюванні інтересів бізнесмена-втікача Олександра Онищенко в часи, коли він обіймав посаду міністра, Шевченко запевнив, що це є «повною нісенітницею».

«Я не лобіював нічиї інтереси, і все це підтверджено документально. Мене перевіряли всі правоохоронні органи. Десь півтора року тривали різні справи, в тому числі, СБУ і Міністерства внутрішніх справ, і Антикорупційної прокуратури, і Антикорупційного бюро. Всі перевіряли мою діяльність і не знайшли нічого, що б порушувало законодавство», — сказав він.

Нагадаємо, уряд 24 червня 2015 року ухвалив рішення внести до Верховної Ради подання щодо звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів за вчинення діянь, які можуть містити корупційні правопорушення або порушення вимог до поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави.

Згідно з поданням, у січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без отримання відповідного дозволу перебував у Об'єднаних Арабських Еміратах, 5 травня 2015 року без поважних причин міністр також був відсутній на робочому місці і безпідставно не брав участі у засіданні уряду.

Крім того, Шевченка 6 червня чартерним рейсом вилетів приватним літаком в особистих справах до Дрездена і повернувся 8 червня (робочий день) з м. Ніцци також приватним літаком. 2 липня Верховна Рада підтримала постанову про звільнення Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів.

Сьогодні, 31 грудня, в Україні офіційно стартувала кампанія з виборів президента, які відбудуться 31 березня 2019 року. До 3 лютого 2019 року кандидати у президенти можуть подавати свої документи на реєстрацію. Протягом 5 днів із дня подання документів Центральна виборча комісія має прийняти рішення про реєстрацію кандидата чи відмову йому в реєстрації.