Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У розвідці України не бачать підстав для звільнення Семочка через громадянство РФ членів його сім’ї

  • 29.12.2018, 10:34
  • 515

Голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок не бачить підстав для звільнення чи відсторонення свого першого заступника Сергія Семочка після того, як Служба безпеки підтвердила російське громадянство його родичів.

Про це йдеться у відповіді Служби зовнішньої розвідки, повідомляє агентство УНІАН.

На прохання уточнити, чи не планують у Службі позбавити Семочка допуску до держтаємниці, відсторонити його від виконання службових обов’язків та рекомендувати президенту звільнити з посади, у службі відповіли:

«Відповідно до статей 22 та 26 Закону України „Про державну таємницю“ допуск до державної таємниці та його скасування належить до виключної компетенції СБУ».

«Наразі відповідно до вимог чинного законодавства правові підстави для звільнення чи відсторонення вищезазначеної особи від виконання службових обов’язків відсутні», — додали у Службі зовнішньої розвідки.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро порушило кримінальну справу стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України Сергія Семочка після публікації журналістського розслідування.

Журналісти програми «Наші гроші» 1 жовтня оприлюднили сюжет про першого заступника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. У розслідуванні йдеться, що сім’я Семочка володіє будинками під Києвом загальною вартістю 8 мільйонів доларів, а його найближчі родичі мають російські паспорти. Аналіз доходів родини Семочка за останні вісім років показує, що в них не мало б вистачити коштів і на один з будинків.

Журналісти «Наших грошей» також заявили про причетність Семочка до дефіциту препаратів для діалізу, що, на їх думку, ймовірно було наслідком вимагання відкатів у фармакологічних компаній з боку СБУ.

11 грудня Служба безпеки підтвердила російське громадянство родичів заступника глави Служби зовнішньої розвідки Семочка.

Схожі новини