Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Реєстрація в електронну чергу до дитсадків у Львові стартує не з січня, а з вересня

У Львові внесли зміни до порядку зарахування дітей у садочки. Їх затвердили рішенням виконавчого комітету ЛМР. Над цими змінами працювали громадськість, депутати, батьки і чиновники.

У чому новація? Тепер батьки матимуть можливість зареєструвати дитину у заклад дошкільної освіти не з першого робочого дня січня, а з першого робочого дня вересня, оскільки у нас навчальний рік розпочинається у вересні.

Як пояснюють в управлінні освіти ЛМР, дотепер не усі батьки і діти були в однаковій позиції. Тому що до однієї групи зараховувалися діти, які народилися з 1 вересня до 31 грудня одного року, і ті, що народилися з 1 січня до 31 серпня наступного року. Тобто, коли розпочинали реєстрацію 2 січня, діти, які народилися наприкінці року, мали пріоритет. А дітки, які народилися з 1 січня до 31 серпня наступного року, реєструвалися лише через рік. І батьки часто не розуміли, чому, коли вони реєструють дитину до ясельної групи, або до групи раннього віку, там вже є 10−20, а то й 50 діток… «Тепер усі дітки матимуть однакові права зарахування у садочок», — зазначають у ЛМР.

Окрім того, батькам треба буде завантажувати усі підтверджувальні документи у систему: скан-копію свідоцтва про народження дитини, скан-копію пільгового посвідчення. Також батьки, які мають пільгу, мають принести довідку із Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають пільги (його видає орган соціального захисту за місцем проживання). До попереднього переліку внесено ще дві пільгові категорії — діти із багатодітних сімей і діти, чиї батьки працюють у відповідному садочку.

Ще чиновники пообіцяли наступного року обов’язково відкривати усі списки. «Батьки матимуть можливість побачити прізвища та імена дітей, які вже є зареєстровані до певної вікової групи, і дату реєстрації», — зазначила начальник управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Схожі новини