Лікар назвав найшкідливішу страву з картоплі
- 25.12.2018, 17:15
- 3 797
Смажена на олії картопля — одна з найбільш небезпечних страв, вважає лікар, кандидат медичних наук Анатолій Печинка.
Насамперед шкідлива картопля фрі, одержувана шляхом занурення скибочок картоплі у велику кількість киплячої олії, повідомляє «Портал про здоров’я».
«Температура кипіння олії досягає 180 градусів, при таких умовах олія стає токсичною, в ній утворюються канцерогени», — зауважив лікар.
Спеціаліст застеріг від вживання картоплі фрі людей з хворобами печінки — при наявних проблемах смажена картопля може надмірно навантажити і без того ослаблений орган, спровокувати погіршення самопочуття. З великою обережністю треба замовляти картопля фрі в закладах громадського харчування. Для її приготування олія, в якій смажилися продукти, може використовуватися повторно — при цьому її канцерогенний потенціал значно зростає.