Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У колишній УПЦ МП назвали Росію країною-агресором і заявили, що не змінюватимуть назву

  • 22.12.2018, 12:12
  • 959

Речник колишньої УПЦ МП архієпископ Климент повідомив, що юридичний відділ Київської митрополії колишньої УПЦ (МП) аналізує законопроект Ради про перейменування церкви та заявив, що в них немає центру керування в державі-агресорці Росії.

Про це Климент розповів в ефірі «Радіо Свобода».

Він наголосив, що поки юридичний відділ не проаналізує законопроект, назву церкви не змінюватимуть, адже вона самокерована без центру в жодній іншій державі.

«Ми поки що не спостерігаємо ніяких питань, які примушували б сьогодні вже кинутися і стрімголов змінювати щось у своїх статутних документах. У статуті, який зареєстрований в Україні і діє, написано, що УПЦ є самокерованою церквою. У нас не те, що в державі-агресорі, а в жодній іншій закордонній державі не знаходиться центр», — сказав він.

Архієпископ додав, що в колишній УПЦ МП чітка позиція щодо питань Донбасу і Криму.

«Ви не чули заяви УПЦ про те, що вона не визнає анексії Криму, що засуджує все те, що відбувається на Донбасі, закликала у тому числі і керівника російської держави припинити цю агресію? УПЦ неодноразово наголошувала, що повністю підтримує всі ініціативи української держави, які стосуються визначення у тому числі й дефініцій, пов’язаних з тим, що відбувається на сході України», — заявив він. Нагадаємо, Верховна Рада прийняла законопроект про перейменування Української православної церкви Московського патріархату в Російську православну церкву в Україні.

Схожі новини