Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В СБУ назвали свою версію вбивства Гандзюк

  • 21.12.2018, 18:15
  • 644

У п’ятницю, 21 грудня, Служба безпеки України повідомила про проведення невідкладних слідчих дій в межах відпрацювання однієї з версій мотиву вбивства херсонської активісти Катерини Гандзюк.

Зокрема, слідчі СБУ перевірили зв'язок між вбивством Гандзюк та викриттям нею схеми незаконної вирубки лісу у Херсонській області, до якої були залучені представники місцевої та обласної влади, повідомляє прес-служба відомства.

Під час слідчих дій було встановлено, що на території Голопристанського, Олешківського та інших районів області дійсно незаконно вирубують дерева для подальшого продажу. Незаконні дії, за даними СБУ, проводяться за сприяння «посадових і службових осіб органів влади та місцевого самоврядування».

«Факти масової вирубки лісів маскуються під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев. „Легалізована“ у такий спосіб деревина легалізується для подальшого перепродажу», — наголосили у спецслужбі.

У справі про вбивство Катерини Гандзюк оголошено про підозру семи фігурантам, додали у СБУ.

Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада. Офіційна причина смерті: поліорганна недостатність, хімічні опіки із залученням 30−39% тіла; напад з використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

31 липня в Херсоні на неї було скоєно напад. Її облили сірчаною кислотою, в результаті активіста отримала хімічні опіки тулуба, руки і обличчя (більше 35% тіла).

З опіками Гандзюк госпіталізували в реанімаційне відділення обласної клінічної лікарні, а потім перевели в Київ. Медики оцінювали її стан як стабільно важкий.

У нападі на Гандзюк підозрюються п'ятеро осіб: Володимир Васянович, Микита Грабчук (йому інкримінують безпосередньо виконання), Віктор Горбунов, В'ячеслав Вишневський та Сергій Торбін. Все, крім Торбіна (він — можливий організатор), визнали свою провину і розповіли, що погодилися здійснити напад за грошову винагороду.

Схожі новини