Передплата 2024 ВЗ

Україна запропонувала Росії провести обмін полоненими до Різдва

  • 21.12.2018, 17:29
  • 468

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко зазначає, що Україна запропонувала ОБСЄ зібрати всі сторони на відеоконференцію 27 грудня й обговорити цю ініціативу

Про це перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко написала на сторінці у Facebook.

«Українська сторона надіслала ОБСЄ чергову пропозицію, ми уважно проаналізували всі списки і готові помилувати та передати ОРДЛО 72 сепаратистів в обмін на 19 заручників на окупованих територіях. Україна готова до більш широкого компромісу — заради звільнення наших хлопців — і на практиці це демонструє. Також ми готові негайно передати РФ 22 їх громадян, затриманих і засуджених в Україні», — написала Геращенко.

«Нещодавно в одній з колоній помер один росіянин, який був в списку 23 тих, кого Україна вже давно була готова передати РФ. Ця людина вже давно могла бути вдома…, але РФ відмовилася забирати своїх громадян. Ми закликаємо російську сторону переглянути свою позицію щодо своїх громадян і забрати їх, в обмін передати України 22 політв"язнів Кремля», — вкотре наголосила народний депутат.
«Ми висловлюємо великий жаль, що через відмову РФ і ОРДЛО зірвалося запропоноване українською стороною звільнення заручників на 27 грудня. Але не опускаємо руки, пропонуємо ОБСЄ зібрати всі сторони і 27 на відеоконференції обговорити нові ініціативи. Ми пропонуємо провести звільнення утримуваних в форматі 22−22 і 72−19 5 січня 2019 року, аби 150 людей зустрічали Різдво вдома, могли піти з родинами в Церкву і помолитися за мир», — додала Геращенко.

Вона також зауважила, що відповідні листи з пропозицією відеоконференції гуманітарної групи 27 грудня вже направлені до ОБСЄ.

Схожі новини