Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Кремлі пояснили, чому не хочуть міняти полонених за формулою «всіх на всіх»

  • 21.12.2018, 15:34
  • 444

У Кремлі заявили, що Україна і Росія не можуть домовитися про обмін за формулою «всіх на всіх» через різну «класифікацію» утримуваних осіб.

Про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, відповідаючи на запитання УНІАН, чому глава російської держави Володимир Путін на щорічній прес-конференції так і не відповів на запитання стосовно долі росіян, засуджених в Україні, незважаючи на те, що це запитання ставилося тричі.

Пєсков заявив, що президент РФ зацікавлений, щоб росіяни якомога швидше повернулися на Батьківщину, але запитання ставилося в контексті того, що їх треба міняти на захоплених українських моряків. «У цьому контексті президент сказав, що це питання слідства і питання рішення суду», — сказав Пєсков. «Те, що президент конкретно не відповів, пов'язане з тим, що насправді це дуже складне питання. Росія давно виступає ініціатором того, щоб зробити обмін „всіх на всіх“, але існує різниця в підходах в кваліфікації тих, хто утримується в Москві, і тих, хто утримується в Києві, ким вважати цих людей, і звідси нестикування в кількості людей, кількості тих, кого пропонується змінювати всіх на всіх», — пояснив прес-секретар.

Він наголосив, що ця робота ведеться, і додав, що нею багато в чому опікується лідер організації «Український вибір» Віктор Медведчук. Відповідаючи на уточнююче запитання, як Кремль кваліфікує росіян, засуджених в Україні за бої на Донбасі, Пєсков сказав: «Тут не можна говорити узагальнено — тут можна тільки персонально говорити. Це довга і складна розмова».

Вчора президент Росії Володимир Путін заявив, що питання про обмін українських моряків буде обговорюватися після завершення кримінальної справи.

Схожі новини