Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Окупаційний суд відмовився надати полоненому українському моряку перекладача

  • 20.12.2018, 12:12
  • 526

Під час розгляду грудня апеляційної скарги захисту українського моряка Володимира Варимеза контрольований Росією «Верховний суд Криму» відмовився надати йому перекладача

Про це повідомив адвокат українця Володимира Варимеза Анрі Цискарішвілі у Facebook.

«На жаль, суд залишив Володимира під вартою. При цьому моєму підзахисному було відмовлено в наданні перекладача, а доводи сторони захисту про те, що Володимир є військовополоненим — проігноровані», — написав він.

За його словами, зустріч з Варимезом відбулася в кабінеті для проведення відеоконференцзв'язку в СІЗО Лефортово. Місце зустрічі обумовлено тим, що суд окупованого Криму розглядав апеляційну скаргу на постанову Київського районного суду Сімферополя про обрання військовополоненому моряку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Зокрема, вони дистанційно з Москви брали участь в цьому засіданні.

Адвокат зазначив, що рішення суду моряка не зломило і Володимир тримається добре, не проявляє ні страху ні відчаю. Втім, приміщення і умови, в яких перебував адвокат і Варимез, не дозволяли провести повноцінний приватну розмову.

«Проте, головне я йому передав, а саме, що він не один. Найближчим часом, я ще раз відвідаю Володимира, і обов'язково повідомлю всі новини про його стан і самопочуття», — написав адвокат.

Схожі новини