Передплата 2024 «Добра кухня»

Кандидат в Президенти Дерев’янко на Львівщині запропонував вирішення проблем зі сміттям та євробляхами і представив кандидатів в Бібрську ОТГ

  • 19.12.2018, 11:54
  • 873

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко зустрівся у Львові з активістами, які занепокоєні можливою екологічною катастрофою через будівництво сміттєпереробного заводу, а також поспілкувався з власниками автомобілів на іноземній реєстрації, які обурені новими законами про розмитнення. У Бібрці Дерев’янко представив кандидатів в нову об’єднану територіальну громаду.

Про це повідомила прес-служба нардепа.

Найбільше хвилює мешканців Львова перспектива екологічної катастрофи, адже новий сміттєпереробний завод хочуть розташувати на ділянці, де вже є два об"єкти — очисні споруди «Львівводоконалу» та ТЕЦ-2. Активісти переконані, що територія занадто маленька для таких об"єктів.

«Екологічна ситуація й так критична, а будівництво сміттєпереробного заводу під Львовом — це взагалі бомба сповільненої дії», — заявили активісти.

Юрій Дерев’янко зауважив, що оскільки на вказаній території вже є діючі підприємства, тому необхідно з"ясувати, яка там земля і скільки їм відведено, витребувати документи, технологічну карту, яка захисна зона, і чи дозволяє законодавство ще щось на тій території будувати, зокрема і з екологічної точки зору.

«Ми напишемо запити і звернення, щоб отримати всі документи у прив’язці до кадастрової карти. Маємо отримати картину, як планується проектантами покласти на цю територію об"єкт. Проект має бути погоджений відповідними чиновниками, якщо вони погодять з такими порушеннями — зрозуміло, що тоді цим людям місце у в"язниці», — запевнив нардеп.

Дерев’янко вважає за доцільне також дізнатись, чи є інші підходящі ділянки для будівництва заводу, які відповідають усім нормам.

«Проблема зі сміттям у Львові є і її також якось треба вирішувати. Нам треба озброїтись інформацією. Ми маємо показати всім людям реальну картину, підтверджену документами», — підсумував Дерев’янко.

Під час другої зустрічі власники машин на іноземній реєстрації повідомили Юрію Дерев’янку, що вони обурені новими законами про розмитнення автівок та шукають шляхи вирішення проблеми, яку створила влада.

«Ухвалені закони щодо авто на єврономерах — це „кидок“, не вирішення проблеми, а її створення. Влада свідомо її створила», — вважає Дерев’янко, який не підтримував ці закони та вимагав їх блокування.

Політик запропонував свій варіант вирішення складної ситуації.

«Моя позиція, як людини, яка глибоко занурилась в бюджет, кількість авто, ефект від акцизів, активності людей, — в Україні має бути пріоритет для електромобілів — 0% акциз і 0% мито. Інші авто — 10% за розмитнення, не важливо, як цей податок буде називатись. Авто — це давно не розкіш, а засіб для економічної активності, так має бути і в нас», — заявив Юрій Дерев’янко.

«Вважаю, що можливо на перехідний період прибрати коефіцієнт віку або акциз взагалі. Тоді від вартості авто будуть приблизно 37−40% податки за розмитнення (ПДВ, пенсійний фонд і т. д). Такий варіант при цій владі міг би пройти», — зазначив політик.

Дерев’янко також повідомив, що зареєстрував законопроект № 9352, який на 3 місяці призупиняє дію двох законів щодо розмитнення автомобілів та підготував відповідне звернення до Конституційного суду, щоб відмінити дію цих законів, як були ухвалені за допомогою кнопкодавства.

Активісти висловили готовність долучатись до підготовки нового законопроекту щодо розмитнення авто, більшість з них виступили за ставку 10% за розмитнення. Вони домовились з Юрієм Дерев’янком спільно його напрацювати і додати авторство організацій, які долучились.

Також політик відвідав місто Бібрка на Львівщині, де представив команду РУХУ НОВИХ СИЛ у Бібрську ОТГ.

Дерев’янко підкреслив, що повністю підтримує таких людей ЗМІН, які готові швидко втілювати позитивні зміни в життя.

«Ми разом готові робити все, що говоримо. Чим більше таких людей, які внутрішньо готові змінювати країну, тим ми швидше переможемо. ОТГ — це реально круто! Вже створені ОТГ роблять бетонні дороги, міняють котли, впроваджують енергоефективність. Вони за 2−3 роки зробили більше, ніж отримали за 27 років незалежності. У вас величезні перспективи!», — звернувся Дерев’янко до мешканців Бібрки.

До команди кандидатів від РНС в Бібрську ОТГ увійшли: член партії РНС Ярослав Грицик, підприємець Юлія Бецко, вчитель початкових класів Ганна Блавіцька, член партії РНС та підприємець Ігор Брик, викладач математики Оксана Брик, лікар Уляна Гнатків, менеджер Володимир Данило, підприємець Ігор Данильців, безпартійний Тарас Задерецький, помічник адвоката Христина Зіменко, економіст Оксана Зінчук, старший технік «Галич Фарм» Микола Кобрин, студент Роман Колтун, підприємець та член РНС Тарас Кривий, продавець-консультант Віталій Мисюк, керівник гуртка художнього дизайну Ірина Мисюк, підприємець Юрій Нагорний, медсестра Марія Пуделко, член партії РНС Ярослав Савченко, торговий представник Тарас Слобода та член партії РНС Павло Хамуляк.

Нагадаємо, в Україні 23 грудня мають відбутись вибори в об’єднані територіальні громади. Однак через воєнний стан в 10 областях вибори не відбудуться, зокрема у Вінницькій, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

8 листопада Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроекти про розмитнення автомобілів в Україні № 8487 і № 8488. Перший закон встановлює ставки розмитнення автомобілів, зокрема на європейській реєстрації, а другий передбачає штрафи і конфіскацію автівок в разі нерозмитнення «євроблях».

Схожі новини