Передплата 2024 «Добрий господар»

Дані військових установ Львівщини могли потрапити до спецслужб Росії, — СБУ

  • 14.12.2018, 15:36
  • 717

Служба безпеки України викрила комерційну структуру, яка заволоділа базами даних та масивами інформації державних установ, військових підрозділів і підприємств на Львівщині.

Про це повідомляє СБУ в Facebook.

Як йдеться у повідомленні, комерсанти заволоділи інформацією за допомогою забороненого в Україні програмного забезпечення «Парус» та «Афіна», внесених до санкційних списків.

В СБУ зазначають, що комерсанти під час виконання робіт у цих установах встановлювали заборонені програми для копіювання інформації.

«Використання цих шкідливих програм дало можливість зловмисникам несанкціоновано отримати доступ до інформаційно-телекомунікаційних систем понад ста державних та військових установ, підприємств та організацій», — йдеться у повідомленні СБУ.

«Враховуючи те, що програмне забезпечення „Парус“ та „Афіна“ поширюється та оновлюється з серверів, які територіально розташовані в РФ, через дії зловмисників створено передумови для витоку інформації з обмеженим доступом. Викрадені, за допомогою російських програм, бази даних стали доступними для країни-агресора та можуть бути використані на шкоду національній безпеці держави», — заявили в СБУ.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 359 Кримінального кодексу України.

«Зокрема перевіряється версія щодо передачі незаконно скопійованих даних до спецслужб країни-агресора», — повідомляє СБУ.

Схожі новини