Передплата 2024 «Добра кухня»

У Москві зникла скандальна українська журналістка, яка починала «кар'єру» у Львові

  • 12.12.2018, 15:30
  • 2 478

Українська журналістка Олена Бойко, добре відома у Львові своїми антиукраїнськими провокаціями і згодом втекла з України, зникла в Росії.

Про це у Facebook повідомила дружина російського журналіста Юлія Норкіна.

«О 9:30 ранку прийшов дільничний з двома у формі й одним цивільним, сказали, що їй потрібно пройти у відділок на кілька запитань. Вона одяглася й пішла з ними. Через кілька годин прийшов поліцейський, але подруга побоялася відкрити двері, бо мама попереджала взагалі нікому не відчиняти. Потім виявилося, що телефони вона залишила вдома, і з цього часу її досі немає й жодних ознак існування», — розповіла донька Бойко.

Коли вона зателефонувала у відділок, їй сказали, що Олени Бойко немає. А згодом повідомили, що її відвезли у ФСБ.

«Підсумок сьогоднішнього ранку за інформацією, що у ФСБ її немає й не була ніде зареєстрована», — повідомляє Норкіна.

Скандально відома Олена Бойко починала свою «кар'єру» у Львові. Вона представлялася журналісткою комуністичного видання «Галицький яструб» та неодноразово намагалася влаштувати провокації із комуністичною символікою у місті, попередньо афішуючи це у соцмережах, свого часу писав Zaxid.net.

Із 2004 року по 2011 була членом Комуністичної партії України.

Також Олена Бойко у своєму резюме стверджує що закінчила факультет журналістики Львівського університету ім. І. Франка 1983 — 1987 роках.

Насправді ж у цей час вона відбувала покарання у Качанівській колонії № 54 у Харківської області за крадіжку. Цю інформацію підтвердили джерела ZAXID.NET у міліції. Зокрема, Бойко була заарештована Червоноградським ГУВС Львівській області 10 жовтня 1983 року та звільнена у жовтні 1987 року. Її судимість була погашена через три роки після відбуття покарання, тому юридично вона не має судимості. Але ми наводимо цю інформацію для того, щоб показати, що Бойко не могла одночасно сидіти в тюрмі та здобувати вищу освіту.

Схожі новини