Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Візит Тимошенко в США: зустріч завершилась розмовою з Волкером на підвищених тонах

  • 12.12.2018, 13:11
  • 4 782

Нещодавня поїздка Юлії Тимошенко в США закінчився для неї неприємною розмовою на підвищених тонах з Куртом Волкером.

Про це написав блогер Pavlo Nuss на своїй сторінці у Facebook.

Блогер стверджує, що розмова Тимошенко і Волкера закінчилася на підвищених тонах.

Він зазначає, що ймовірно, Волкер зрозумів: Тимошенко, будучи проросійським кандидатом, намагається використовувати його положення спецпредставника Держдепу США по Україні для просування своєї «дуже сумнівної ідеї переформатування переговорних майданчиків», на які посилаються Євросоюз і США при запровадженні санкцій на Росію, в формат «Будапешт +».

«Джерела інформують, що Волкер пояснив Тимошенко, що Будапештський меморандум, на якому наполягала Тимошенко, не має механізмів примусу до його виконання сторін, але може допомогти Росії уникнути санкцій, накладених за недотримання Мінських домовленостей», — пише він.

Зазначається, що у партії «Батьківщина» активно замовчують скандал, намагаючись при цьому не розголошувати результати і хід зустрічі в США.

«А тепер цікаво, хто проплатив рахунки перебування Тимошенко в США, переліт, послуги лобі-груп, кому це було вигідно, щоб поставити під сумнів нашого стратегічного партнера в ефективності мирного плану президента Порошенка? Думаю, відповідь очевидна. Російським кураторам Тимошенко рекомендую надалі не утруднятись з гінцями від імені України в США і ЄС в особі Тимошенко, бо ніякого результату ці поїздки не принесуть. Цивілізований світ довіряє Україні і Президенту України», — резюмував блогер.

Схожі новини