Передплата 2024 «Добрий господар»

Резиденція Святого Миколая, 3D-мапінг, концерт Руслани і… «Весна»

На новорічно-різдвяні свята у місті Лева заплановано майже дві сотні святкових заходів

Під час новорічно-різдвяних свят на львів’ян та гостей міста чекає насичена програма — близько 200 заходів. Крім традиційних гулянь у музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» та різдвяного ярмарку на площі Ринок та проспекті Свободи, також буде льодове шоу, концерти відомих зірок, 3D-мапінг…

Активна фаза новорічних святкувань стартує з 19 грудня, на Свято Миколая. Так, до 25 грудня 2018 року на Різдвяному ярмарку, що на проспекті Свободи, працюватиме хатинка Святого Миколая. Там можна буде написати лист святому і отримати символічний презент. З 16 по 19 грудня, на другому поверсі кінотеатру Довженка, що на Сихові, працюватиме резиденція Святого Миколая. Для цього залу центру задекорують під стиль Миколайчика та його вірних помічників.

«Цього року вперше центр Довженка організовує на новорічно-різдвяні свята цікаві святкові заходи. Серед них — Різдвяний ярмарок (щоправда лише кілька торгових хатин. — Авт.) та резиденція святого Миколая, — сказала журналісту „ВЗ“ керівник кіноцентру Довженка Марта Іванишин. — Там діти будуть спілкуватися з Миколаєм, зможуть висловити йому свої прохання, а ще отримати у подарунок солодощі. Разом з волонтерами діти писатимуть у резиденції листи військовим на схід України. Разом з церквою Різдва пресвятої Богородиці передамо ці листи фронтовикам».

До речі, у Львівській області резиденція Святого Миколая розмістилася у с. Зіболки Жовківського району (на території дитячого центру оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка»).

22 грудня, у кіноцентрі Довженка відбудеться святковий концерт колишньої львів’янки, а нині жительки німецького Берліна Мар’яни Садовської та німецького перкусіоніста (музикант, що грає на ударних музичних інструментах) і спеціаліста з електроніки Крістіана Томе. Вони презентуватимуть у місті Лева свій музичний проект «Весна». «Ми про цей проект кажемо так: «Зустрінь свою весну посеред зими!», — зауважила Марта Іванишин.

25 грудня, на площі Ринок, урочисто відкриють Різдвяну шопку, де традиційно будуть дерев’яні двометрові скульптури. Колядуватиме хор «Гомін», а в оновленому дворику Ратуші відбудеться концерт на Різдвяну тематику.

В останній день 2018 року, 31 грудня, на фасаді Оперного театру створять 3D-мапінг. Це буде грандіозне шоу зі спецефектами у супроводі музики гурту «Лірвак». Львівська опера перетвориться на арт-об'єкт. У цей же день, на Сихові, перед кіноцентром Довженка новий рік зустрічатимуть у мистецькому стилі — проект «Зустріч нового року».

У переддень Різдва, 6 січня, святковий настрій створить процес винесення Дідуха на площу Яворського, що біля гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла. Традиційно в цей час у центрі ніде яблуку впасти. Туристи з України та Європи знімають процес на відео, а потім наввипередки фотографуються біля дідуха.

7 січня, на Різдво, Львів привітає зі святами співачка Руслана. Концерт відбудеться на площі перед Львівським театром опери та балету. «Не даремно Львів колись став колискою різдвяних проектів Руслани. Тут є якась особлива атмосфера, в якій хочеться творити диво, а диво на Різдво — найбільш величне, найбільш цікаве і найбільш світле», — сказала на прес-конференції представник продюсерського центру Руслани Надія Кондратюк.

З 7 по 9 січня Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» теж представить свою програму святкувань. Там традиційно відгримить фестиваль «Різдво в Гаю». Можна буде побачити, як колись святкували Різдво в українському селі, а також, як колядували з вертепами.

12−13 січня, на площі перед Львівською оперою, відбудеться конкурс льодових скульптур. Відомі скульптори під відкритим небом покажуть, як крижана брила перетворюється на витвір мистецтва. Тема конкурсу скульптур — «Львівське барокко».

Схожі новини