Передплата 2024 «Добрий господар»

Глава УГКЦ закликав греко-католиків молитися за православних напередодні Об’єднавчого собору

  • 10.12.2018, 15:13
  • 1 099

Глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук) закликав своїх прихожан молитися за православних братів і благословення для об’єднавчого собору зі створення єдиної помісної Української православної церкви.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна»

«У суботу має відбутися об'єднавчий собор у наших українських православних братів. Хоча ми не беремо участі як греко-католики у внутрішніх справах православної спільноти України, але нам не байдуже, як живуть наші брати. Ми обіцяли, що молитимемося за них. Тому я прошу вас, зокрема цього тижня: помоліться за єдність, за Боже благословення, дар Духа Святого для цього об'єднавчого собору православних України», — звернувся до парафіян архієпископ Святослав (Шевчук) після літургії в Чернівцях, повідомляється на сайті ГКЦ.

За його словами, православні брати потребують молитовної підтримки й будуть вдячні за це, а також відчують, що греко-католики — «їхні єдинокровні брати, родом із тієї самої купелі рівноапостольного князя Володимира».

Крім того, глава УГКЦ закликав до молитви за Україну, українських військовослужбовців, а також усіх полонених, зокрема військовополонених моряків.

Як відомо, об'єднавчий собор зі створення помісної Української православної церкви відбудеться 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві.

Схожі новини