Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Втрачає зір та має проблеми із серцем: жертва «Новачка» Чарлі Роулі розповів, як отрута повільно вбиває його

  • 10.12.2018, 08:58
  • 823

Британець Чарлі Роулі, який став випадковою жертвою отруєння хімічною речовиною «Новічок», втрачає зір, має проблеми з серцем і переніс кілька інфарктів.

Про це 45-річний чоловік розповів у інтерв'ю виданню Mirror, яке дав уперше після ушпиталення у зв'язку із захворюванням на менінгіт, передає Укрінформ.

«Новічок» може вбити мене. Це все постійно зі мною. Я боюся", — сказав потерпілий.

Він скаржиться на погіршення зору та побоюється, що може осліпнути назавжди.

Роулі переконаний, що отрута вбиває його, у той чи інший спосіб.

Він також згадав доленосну хвилину, коли він відкрив пляшечку — зовні схожу на флакон від парфумів — і його партнерка, 44-річна Дон Стерджес, розпилила речовину собі на зап'ясток. Через 10 днів Дон не стало.

Жертва «Новічка» також зізнався, що не почувається у безпеці.

«Я можу бути поза шпиталем, але не почуваюся безпечно. Я боюся за своє майбутнє», — сказав Роулі.

Як відомо, 5 березня у Британії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в цьому нападі Росію.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину як «Новічок» і підтвердили її російське походження.

Пізніше, 30 червня, відбулося отруєння «Новічком» чоловіка та жінки у сусідньому із Солсбері місті Еймсбері. Потерпіла померла.

Загалом, окрім екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії лікарська допомога після отруєння речовиною «Новічок» знадобилася ще понад 20 людям.

Схожі новини