Передплата 2024 «Добрий господар»

«Справа Скрипаля»: Поліція підозрює РФ у смерті ще двох осіб у Британії

  • 09.12.2018, 08:57
  • 511

Детективи, які вели розслідування замаху на вбивство колишнього російського шпигуна в Солсбері Сергія Скрипаля, виявили нові докази, які пов’язують Кремль принаймні з двома іншими смертями на території Британії.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на The Times.

За відомостями видання, офіцери управління Скотланд-Ярду з контр-тероризму вважають, що співробітники ГРУ приїжджали до Британії в той час, коли відбувалися «підозрілі» смерті.

Так, мова йде про бізнесмена Олександра Перепелічного і підприємця Скотті Янгу, який помер після падіння з вікна своєї квартири в центрі Лондона.

«Одна з ліній розслідування пов'язує агентів російської розвідки, які в'їжджали в країну під час підозрілих смертей», — йдеться в повідомленні.

Відзначимо, колишній мультимільйонер Скотт Янг, якого росіяни свого часу таємниче «позбавили» всього багатства, випав з вікна своєї квартири

Олександр Перепелічний помер в 2012 році під час ранкової пробіжки біля свого будинку в передмісті Лондона, бізнесменові було тоді 44 роки. Спочатку поліція повідомила про інфаркт. Однак через два роки після його смерті компанія, в якій Перепелічний застрахував своє життя, ініціювала розслідування: в результаті в шлунку бізнесмена було виявлено отруйну речовину, що міститься в рідкісній китайській рослині Гельземіум (Gelsemium Elegans). Симптоми отруєння цією речовиною схожі з аритмією.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень