Передплата 2024 ВЗ

«Православний гламур» РПЦ: у Росії піп хизувався у мережі взуттям та сумками від Gucci та Louis Vuitton

  • 08.12.2018, 12:14
  • 1 294

В Інтернеті знайшли сторінки в соцмережах, заведені від імені російського священика, який закуповується в модних бутіках.

Про це пише РБК-Україна.

Користувачі Інтернет випадково побачили в Instagram сторінку користувача archpriesttver, на якій чоловік в одязі священнослужителя ділиться з підписниками фотографіями з дорогих московських бутіків і ресторанів. Коли в мережі з приводу фотографій піднявся шум, сторінка була видалена, але скандальні зображення встигли опубліковувати інші користувачі.

З'ясувалося, що сторінку в Instagram вів завідувач Тверської єпархіальної наукової бібліотеки, голова Комітету ім. К. П. Побєдоносцева протоієрей В'ячеслав Баскаков.

На сайті Тверської єпархії навіть є згадка про священика В'ячеслава Б, який служить настоятелем церкви ікони Божої Матері при Центрі спеціалізованих видів медичної допомоги імені Аваєва в Твері.

«Лентач» на сторінці в Facebook опублікував повідомлення з цього приводу:

«Тверський протоієрей В'ячеслав Баскаков виклав в Instagram фоточки з взуттям і шмотом від Gucci і LV. До заздрості пастви, яка обрушилася на нього, він виявився не готовий, довелося терміново видаляти Instagram і закривати сторінку ВК. Але інтернет пам'ятає».

На одному з опублікованих в марежі знімків Баскаков в рясі приміряє дизайнерські туфлі Gucci вартістю 700 доларів. Також у батюшки виявили шкіряні сандалі Louis Vuitton за 450 доларів і сумку цього ж бренду за 1250 доларів.

Користувачі соцмереж активно обговорюють фотографії священнослужителя в рясі та Louis Vuitton одночасно:

«Кадило крутиться — тапки LV мутятся», «Його моральним виглядом нехай у патріархії займаються, а от зі смаком і поняттям про прекрасне в людини зовсім погано — це категорично не йде до ряси», «Так чого ви накинулися?! Візантійська душа вимагає золота килимів і тканин ETRO», «Ніщо людське попам не чуже. Жадібність там, гординя, обжерливість».

Схожі новини