Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Канада виділить Україні 2,5 мільйона доларів на боротьбу з російською пропагандою

  • 08.12.2018, 09:57
  • 451

Канада виділить близько 2,5 мільйона доларів на підтримку зусиль із боротьби з російською пропагандою під час виборів в Україні.

Ці кошти — частина ширшого пакету допомоги в 24 мільйона доларів, про надання якого Оттава оголосила раніше, повідомляє Укрінформ.

«Російська гібридна війна в Україні включає дезінформаційну діяльність, покликану вплинути на результати парламентських і президентських виборів. Метою Росії є дестабілізація української держави та поширення серед її громадян сумнівів у легітимності демократії як такої. У відповідь на це Канада виділить пакет допомоги для підтримки уряду України, громадянського суспільства й незалежних медіа у протидії російській дезінформації напередодні виборів 2019 року», — пояснили у МЗС Канади.

У відомстві наголосили, що Канада приділить окрему увагу жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

«Частина цієї допомоги стосуватиметься неконтрольованих урядом районів та полягатиме у заохоченні їх мешканців до використання свого демократичного права голосу», — уточнили у зовнішньополітичному відомстві Канади.

Раніше Канада оголосила про виділення до 24 мільйонів доларів на організацію моніторингу за виборами в Україні, досягнення гендерної рівності та покращення урядування.

Схожі новини