Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін програв релігійну війну в Україні, але до провокацій Росії треба готуватись, — експерт

  • 06.12.2018, 16:01
  • 546

Російська Федерація вже програла війну проти України в релігійному аспекті. Проте нових провокацій в цьому полі від РФ все ще варто чекати.

Про це в ефірі «Прямого» заявив координатор проекту «Стоп Терор» Семен Кабакаєв.

«За цей час дуже багато вкидів різних було. Російські „тролі“ і „боти“ працюють, проводяться інформаційно-психологічні операції з боку Росії… В цьому питанні Росія намагається за рахунок своїх ресурсів посіяти якусь паніку. Ми за останні півроку бачили купу інформації: то спочатку церкви не буде, то буде, але не така, то Московський патріархат переходить, то не переходить… Але Путін і його оточення, яке керує церковним питанням, вони розуміють, що вони програли. Це колосальний програш стратегічний. Тому що у Путіна дві речі, на яких він базував всю політику „російського світу“, — це ядерний чемоданчик як метод спекуляцій і це церква як вплив на мозок і свідомість людей, і як один з основних інструментів, за рахунок якого завозили зброю і спецпризначенців», — наголосив експерт.

Він додав, що на тлі переходу церков Московського патріархату в Єдину помісну церкву Росія може влаштовувати провокації.

«І саме тут Новінський тоді лякав, що тут може бути кровопролиття і ще щось, і ще щось. І до цього ми повинні готуватися. Я чітко знаю позицію міністра МВС Авакова — тобто вони будуть дуже жорстко реагувати на будь-які провокації. Я знаю позицію Адміністрації президента — у них вона теж жорстка: те, що все це буде без примусу, і ніхто не зможе на цьому спекулювати. І якщо хтось буде намагатися розігрівати цю тему або провокувати, — все це буде каратися законом. Тому що ніхто не має права вказувати, кому в яку церкву ходити. Ніхто нікого примушувати не буде. Це буде свідомий вибір громад і приходів в тих містах і селах, де це буде відбуватися», — вважає Кабакає.

Разом з тим, експерт попередив, що треба готуватися до нових провокацій з боку Росії.

Схожі новини