Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Народи втомилися»: Митрополит УПЦ МП просить Путіна звільнити українських моряків

  • 06.12.2018, 12:11
  • 768

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Анатолій закликав президента Р Ф Володимира Путіна звільнити українських військових моряків, яких російські силовики захопили в Керченській протоці.

Відповідне звернення опубліковано на сайті Сарненської єпархії.

«На прохання віруючих людей українського Полісся, від імені духовенства Сарненського-Поліської єпархії УПЦ і від себе особисто звертаюся до вас з проханням про допомогу: допоможіть звільнити воїнів-моряків, які стали заручниками події 25 листопада 2018 року в акваторії Азовського моря», — йдеться в зверненні.

Він наголосив, що в Україні немає такої родини, яку не зачепила війна.

«Дуже боляче дивитися на сльози маленьких дітей, які не побачать більше своїх батьків, і важко знайти слова розради стареньким батькам, що втратили своїх синів, багатьох з яких я особисто поховав», — зазначив митрополит.

Митрополит Анатолій зазначає, що події в Керченській протоці є продовженням військових дій, «які ведуться вже протягом виснажливих чотирьох років, від яких втомилися народи України і Росії».

«Я не можу давати оцінку політичним подіям, але мій християнський обов'язок, як архієрея православної церкви об'єднаних одним Христом двох сусідніх народів і держав, зобов'язує мене, як і моя християнська совість, співчувати постраждалим морякам та їхнім родинам і не мовчати, коли страждають люди і їх близькі, враховуючи, що один з моряків родом з Полісся», — додав митрополит Анатолій.

Схожі новини