Передплата 2024 ВЗ

Димінський втратив маєток на Яворівському полігоні

Галицький олігарх Петро Димінський, який перебуває у міжнародному розшуку за підозрою у скоєнні смертельної ДТП, позбувся частини маєтків. А саме — елітної вілли та земельної ділянки у 30 гектарів у селі Верещиці Яворівського району, на території Яворівського полігону.

Розкішний приватний будинок за документами значився як «мисливський будиночок» і був розташований на острівці посеред озера. Як повідомили у прес-службі військової прокуратури західного регіону України, військова прокуратура домоглася у суді права виселення недобросовісного орендаря з цієї ділянки, де постійно проходять злагодження військовослужбовців Збройних сил України та проводяться міжнародні навчання.

Фірма, підконтрольна львівському бізнесмену Петрові Димінському (охоронна фірма «Ірбіс»), у 2012 році взяла в оренду цю територію і збудувала там приватний будинок. Предметом договору було надання в оренду нежитлових приміщень колишнього військового профілакторію («дача генерала Варенникова») загальною площею понад 1100 кв. м. Крім цього, орендарю надано в користування земельну ділянку площею майже 30 га, з яких 13 га — озеро, нібито для досягнення мети оренди нерухомого майна. Фірма орендувала приміщення профілакторію за 46,2 тисячі гривень на рік.

Цей договір оренди уклали ще у 2012 році терміном на три роки. Однак у травні 2015 року сторони уклали додатковий договір. Згідно з ним, порушуючи порядок укладення договорів оренди, тобто без проведення конкурсу, продовжили договір терміном до травня 2018 року.

Упродовж 2015−2017 років військова прокуратура Львівського гарнізону у судах намагалася визнати нечинним договір оренди майна, укладеного цією фірмою з Яворівською квартирно-експлуатаційною частиною району. Торік Вищий господарський суд України залишив Димінському його маєток на Яворівському полігоні. У листопаді 2018 року військова прокуратура таки домоглась в суді звільнення ділянки. Господарський суд Львівської області, дослідивши всі обставини справи, ухвалив рішення, яким позовні вимоги військової прокуратури західного регіону України задовольнив у повному обсязі.

Схожі новини