Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія відмовилась звільняти українців в обмін на своїх громадян і проросійських бойовиків, — Геращенко

  • 04.12.2018, 19:40
  • 543

Українська сторона на засіданні Тимчасової контактної групи передала списки на обмін заручниками, однак росіяни відмовилися від пропозиції.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

«Українська сторона ще раз передала пропозицію щодо звільнення заарештованих росіян в обмін на українців в російських тюрмах і помилування сепаратистів в обмін на українців на окупованих територіях. Ми передали конкретні списки і пропозиції в форматі 23/23 і 66/19 з пропозицією провести звільнення наших військових і цивільних з ОРДЛО до новорічних і різдвяних свят. Ми готові повторити минулорічний успіх і провести черговий етап звільнення 27 грудня. На жаль, РФ і їх маріонетки відмовилися від чергової ініціативи України і зірвали і цю пропозицію звільнення українців», — розповіла Геращенко.

Вона підкреслила, що відповідальність за блокування звільнення заручників повністю лежить на російській стороні.

«Росіяни відмовляються визнати своїх „ихтамнетов“ в українських тюрмах. Відповідальність за те, що звільнення заручників заблоковане — повністю на російській стороні», — написала Ірина Геращенко.

Схожі новини