Передплата 2024 ВЗ

День спідниці: українські жінки розповіли, чому ігнорують традиційний жіночий одяг

  • 01.12.2018, 08:40
  • 1 428

Міжнародний день спідниці відзначався напередодні та став приводом пошукати відповіді на питання, чому так мало українок зараз носять традиційний жіночий одяг.

А заразом і з’ясувати дещо про стиль і моду, повідомляє ТСН.

Спідниці дизайнера Лізи Волосовської публікують світові журнали, а сама вона запевняє, що майбутнє — за міні. «У моду незабаром увійде, дуже сильно увірветься секс», — каже вона. Однак в Україні на її презентацію із сотні відвідувачок у спідницях були п’ятеро, і всі обрали досить довгі. «Мені вже 24, у моєму віці треба щось нижче коліна», — пояснила одна. «А якщо отак стати, вона вже не така довга», — каже інша.

Ольга Сумська зітхає: «Колись і отака булла, і взагалі не було. Я пам’ятаю свої ролі, коли я взагалі нічого не вдягала. Слухайте, в мене стільки таких ролей». Акторка вважає, що від віку довжина спідниці не залежить — лише від фігури. «Подивіться на дружину Макрона — їй за 60, вона носить спідниці вище коліна», — пояснила Сумська.

Однак опитані чоловіки — за довший варіант замість міні. «Є таке відчуття, що інтелект вищий», — пояснюють одні. «Тому що є ще куди чоловічу фантазію дівати», — додають інші. Самі ж, кажуть, радо змінили б штани на спідниці, бо зручно. Так не вважають дівчата, котрі пояснюють, що холод на вулицях — одна з причин, чому віддають перевагу брюкам. Інша — комфорт і небажання носити підбори, бо дорогі спідниці не мають сенсу без правильного взуття.

Знавець моди Ірина Данилевська проти такої безспідичної тенденції. «Дівчата мають носити спідниці, бо це так мило, це так гарно», — каже вона. Міні-спідницю вигадали в Британії в середині 1960-х якраз для того, щоби додати комфорту, порівняно з довгими. І досі, каже стиліст Ліна Христофорова, міні залишається в тренді, головне — знати, з чим її одягати. Якщо сексуальний низ, то стриманим має бути верх. Для офісного стилю під спідницею необхідні щільні колготи. «Якщо ми обираємо напівпрозорі, образ стає більш сексуальним», — пояснює вона.

Спідниці-трапеції гарні для вузьких стегон, а рівна форма — для широких і дівчат у тілі. Довжина по гомілку — для високих. Але слід пам’ятати, що зараз мода лише на високу талію.

Схожі новини