Передплата 2024 «Добрий господар»

Найперший у світі мультик про Бандеру створили діти

У Бережанах учасники гуртка дитячої анімації «Равлик» за допомогою підручних засобів створили першу в світі анімаційну казку про Степана Бандеру. За менш, як два роки школярі, не маючи професійних інструментів, встигли намалювати 13 мультфільмів, які можуть стати «помічником» на уроках — пояснювати походження речей і явищ на уроках фізики, хімії, біології географії і навіть інформатики.

А все починалося з пари дощок, двох шарів скла і маленького фотоапарата. На початку діти просто малювали картинки й оживляли їх під музику. Однією з перших робіт стала «Казка про ріпку». Коли ми «набили руку», перейшли до серйозніших робіт. А наприкінці минулого року розпочали STEM-проект «Мультфільми в допомогу навчанню», де діти розкривають у своїх фільмах теми з шкільних предметів для кращого сприйняття навчального процесу. На початку року вирішили намалювати казку про Степана Бандеру, саме після дня його народження. Надихнула дітей на цей мультик поїздка, приурочена 100-річчю бою під Крутами. Малювали майже місяць.

У гуртку займається 12 учнів, працюють зі звичайним папером, олівцями, акварельними фарбами.

Зараз діти готують мультик про писанки до Великодня, з вітаннями для всіх, хто допомагає їхньому гуртку, а потім планують намалювати для малюків анімацію про правила безпеки на дорозі і у повсякденному житті.

Схожі новини