Передплата 2024 «Добра кухня»

На «Раві-Руській» далекобійники, протестуючи проти акції «євробляхерів», також заблокували дорогу у пункті пропуску

Сьогодні тривають масштабні протести «євробляхерів», які від неділі, 25 листопада, заблокували рух на всіх шести пунктах пропуску українсько-польського кордону на території Львівській області.

Також заблоковані траси у Волинській, Закарпатській та Чернівецькій областях. Таким чином власники автомобілів на єврономерах протестують проти нових правил розмитнення їхніх автомобілів.

Наш кореспондент Роксолана Кікерчук передала з пункту пропуску «Рава-Руська», що машини «євробляхерів» стояли на кордоні ще з вечора неділі, 25 листопада. Тоді, як розповіли очевидці, протестантів було дуже багато — більше ста. Сьогодні близько 10-ї ранку, їх уже було близько півсотні. Активісти спочатку палили шини, потім дещо розійшлися, але менш ніж на годину. У той час машини заїжджали у пункт пропуску, корок був невеликий — десь до 20 машин.

Потім знову приїхали «євробляхери» і закоркували кордон. Вони ходять взад-вперед по пішохідному переході. Пропускають по декілька машин кожні 15 хвилин. Але далекобійники, що стояли на кордоні декілька днів, невдоволені тим, що черга така велика. Вони розпочали словесні перепалки із «євробляхерами». Мовляв, ми вас підтримуємо, але чому ми теж маємо страждати? Мітингувати треба якось цивілізовано, що ви тут влаштовуєте?

«Євробляхери» кажуть, що все одно будуть сповільнювати рух (це так вони називають свою акцію протесту, мовляв, ми не перекриваємо рух, а лише його сповільнюємо. До речі, вони ще зранку поставили бетонні барикади на цьому переході, щоб не проїхали ТІРи. Чому ніхто не додумався забрати ці барикади з переходу — незрозуміло. Бо вони там незаконно лежать.

Врешті-решт далекобійники на знак протесту заблокували своїми великими машинами дорогу й перекрили рух. Це протест на протест.

Деякі машини, що не можуть проїхати, об"їжджають полем заблоковану ділянку. З останню годину пропустили лише рейсовий автобус із дітьми. «Євробляхерів» уже більше сотні, ціла тусовка. Палять шини. Інформація оновлюється…